Aktiviteter i Skellefteå

Boda Borg

Inne i vitberget så hittar ni boda borg där ni tillsammans ska klara av uppgifter i olika rum som utmanar både sinne och kropp. 

Leos lekland

Trampoliner, rutschkanor, bollkanoner mm. Ja hur kul låter inte det? Perfekt för de mindre barnen. 

Adventure park

Deras hinderbanor är kombination av lek, klättring och äventyr. Den lägsta och enklaste banan är på 1 meters höjd och den högsta och mest utmanande är hela 12 meter över marken. Eller besök deras vildmarksgruva som lockar besökare från hela världen.

Västerbottensteatern

En mötesplats för alla, fylld med evenemang och föreställningar som öppnar dina sinnen och tar dig med in i teatermagin.

Äventyrsgolf

Gå en runda på fantastiska äventyrsgolfen där temat på banorna är Skellefteå och deras härliga specialiter, till exempel Västerbottensosten, Stoorn, curling och Skellefteå AIK. Du hittar banan vid stora lekparken på skellefteå camping. 

Bike arena

På toppen av Vitberget ligger Skandinaviens största bike park. En modern cykelpark som innefattar en stor pump track, skills-loop, dirt track samt tre fina MTB-slingor av varierande svårighetsgrad med broar och träkonstruktioner snyggt integrerade i naturen. 

Golf

Skellefteå GK en av norra Sveriges största anläggningar med 3 x 9 hål samt en slopad Pay & Play bana 9 hål. Banan ligger i en böljande terräng omgiven av skog och vackra lador som ramar in hålen.

Fiske i älven

Fiska i älven, stå vid kanten, på en brygga eller låna en båt av oss. Båten rymmer 3-4 personer och finns att låna vid hotellet. Tänk bara på vilka fiskeregler som gäller, fråga oss ifall du inte vet.

Vitbergsbadet

Under sommaren så har vitbergsbadet öppet med lite olika pooler och en härlig rutschkana.

Horses of Taiga

Prova på att ta en tur på häst, med deras vackra islandshästar får du rida ut i naturen, både på sommaren och vintern! Spelar ingen roll om du är nybörjare eller har ridit förut, alla är välkomna. 

Kanotklubben

Förgyll sommaren med ett äventyr för hela familjen i Skellefteåälven. Ta en tripp runt småälvarna och upplev naturen, bada och njut av sommaren i vår fantastiska älv.


Barnhinderbana

En 70 meter lång bana med nio hinder av varierande grad. Passar i första hand barn mellan 7-12 år. Passa på att utmana dig själv och barnen på en rolig uteaktivitet. Precis intill den nya barnhinderbanan ligger den stora hinderbanan för ungdomar och vuxna.

Houdinis hideout

Utmana dig själv, vänner, kollegor eller familj i ett spännande mysterium – där er klurighet sätts på prov. Genom samarbete och kreativt tänkande ska ni lösa pussel, gåtor, rebusar och andra klurigheter under tidspress.

Trampolinhuset

Trampolinpark med olika trampoliner, hinderbanor och andra spännande aktiviteter. En häftig och fartfylld arena vare sig du är nybörjare eller proffs!

Gokart

Kör gokart i fina ursviken och tävla mot vänner och familj! 

Exploratoriet

Här finns experiment och roliga utmaningar. Med interaktivitet och lekfullhet lockar dom fram intresset för teknik och naturvetenskap hos de unga besökarna, och även barnet i de vuxna besökarna.

Discgolf

Ta en tur till härliga Bergsbyn och spela en omgång discgolf. Discar finns att hyra på banan. 

Vildmarkscenter

Vi erbjuder vildmarksaktiviteter som exempelvis skotersafari med älgspårning, fiske och bastu/bad i elduppvärmda trätunnor. Sommartid får du åka fyrhjuling och cyklar för transport och rekreation. Alla våra aktiviteter kombineras förslagsvis med lunch eller middag.

Lazertag

Lazertag är ett krigsspel i utemiljö, där man krigar med 4-10 spelare i varje lag. Vanligtvis är det 2 lag men man kan köra upp till 4 lag samtidigt.

Det gäller att träffa motståndarna före de träffar dig. Det finns 3 träffytor, ett på vapnet och 2 st på huvudet.

Bowling


Informationstext om aktiviteten 

Lilleputtlandet

En "sagolik" sommarpark med massor av kul och intressanta aktiviteter. Inom området finns ett 30-tal olika aktiviteter som t.ex. barnens trafikstad, vilda västernstad, skattjakt, båtdamm, filmlada och djur att pyssla om som t.ex kaniner.

Västerbottensost

I Västerbottensost besökscenter finns ett litet ysteri där du får göra din egen ost. Du kryddar osten efter tycke och smak. Kanske ni skapar en egenkomponerad ost med magisk smak? Aktiviteten inklusive den guidade turen tar ca 2 timmar.

Kanot/kajakuthyrning

Uthyrning av kanoter och kajaker, endast 50 meter från Skellefteälvens strand, möjliggör en enkel och snabb naturupplevelse i centrala Skellefteå.

Älvsrummet är med sina många öar trevliga att stanna på för bad, picknick och grillning.

LEGO Museum


Legomuseet innehar en av världens största Legosamlingar som finns att beskåda. Man kan komma och titta, fika, leka och handla.


Mer info


För mer info och restaurangtips gå in på Visit Skellefteå nedan.